Sağlık Çalışanları Sorunlarını Duyurmak İçin Eyleme Geçti
Osmaniye’de sağlık çalışanları, sağlık sistemindeki sorunlara dikkat çekmek ve çözüm taleplerini duyurmak için gerçekleştirdikleri üç günlük iş bırakma eyleminin son gününde basın açıklaması yaptı.
Osmaniye’de sağlık çalışanları, sağlık sistemindeki sorunlara dikkat çekmek ve çözüm taleplerini duyurmak için gerçekleştirdikleri üç günlük iş bırakma eyleminin son gününde basın açıklaması yaptı.
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) ve diğer sağlık meslek örgütlerinin çağrısıyla Osmaniye Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye İl Başkanı Mutlu Yavuzer ve diğer CHP temsilcileri ile DİSK/Dev Sağlık-İş Sendikası Osmaniye İl Temsilcisi de destek verdi.
Uzm. Dr. Cuma Korkmaz: “Sesimizi Duyuyor Musunuz?”
Osmaniye Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cuma Korkmaz, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ve taleplerini dile getirdi:
“Sağlık emekçileri olarak, sağlık sistemindeki çöküşü protesto etmek, taleplerimizi duyurmak ve sesimizi hep birlikte yükseltmek için buradayız. Ancak her gün şiddet, mobbing, güvencesiz gelir ve liyakatsiz yöneticilerle mücadele ediyoruz. Sağlık Bakanlığı, bu sorunlara çözüm üretmek yerine, bizleri yok sayan bir tutum içinde.”
Dr. Korkmaz, sağlık çalışanlarının taleplerini şu şekilde sıraladı:
- Sağlıkta şiddeti önlemek için etkin bir şiddet yasası çıkarılmalı.
- Sağlık mesleklerinin tanımları netleştirilmeli ve özlük hakları garanti altına alınmalı.
- 5 dakikada muayene dayatmasından vazgeçilmeli ve her hastaya en az 15 dakika ayrılacak şekilde düzenleme yapılmalı.
- Performans ve ciro odaklı sistem yerine insanca ücret ödenmeli.
- Vergi dilimi %15’te sabitlenmeli.
Dr. Kadir Yıldırım: “Zulüm Yönetmeliğini Reddediyoruz!”
Aile Hekimleri Derneği Başkanvekili Dr. Kadir Yıldırım, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinin yarattığı olumsuzluklara dikkat çekti:
“Bu yönetmelik sadece aile hekimlerini değil, tüm halkın sağlık hizmetine erişimini etkiliyor. Sağlık Bakanlığı, bu yönetmeliğin iyi olduğunu iddia ediyor ama gerçekler ortada. 6 ayda bir zorunlu hasta takibi uygulaması, bilim dışıdır ve verimsiz kaynak kullanımına yol açar.”
Dr. Yıldırım, yönetmeliğin sağlık çalışanlarını hedef puanlarla baskı altına aldığını vurgulayarak şöyle devam etti:
“Bu yönetmelik mesleki onurumuza hakarettir. Aile hekimleri bu yönetmelik yüzünden istifa ediyor. Bizler, halkımızın güvenliği ve sağlık hakkını savunmak için buradayız. Zulüm yönetmeliğine hayır diyoruz ve bu mücadelemizi sürdüreceğiz!”